FAMILY HOME RENOVATION | HLÁSNÁ TREBAŇ, CZECH REPUBLIC

Description:

In 2003, we undertook a renovation of the family house and SF Design office, which had remained largely unchanged since it was first constructed. Originally built in the 1950s, atop a hill, the house's floorplan was composed of many small rooms and spaces. The renovation involved transforming it into an open plan, whilst preserving the house's original style. It involved removing walls and replacing them with supporting beams, fundamentally modifying the bearing structures, so that daylight and sightlines could traverse the house throughout. In the end, without having expanded the floorplan, the house feels larger.

Architect:

 

Saskia Fokkema

Location: Hlásná Treban, Czech Republic

Date: 2003

Status: Built

Surface: 150

Family Home Renovation
Family Home Renovation
Sightline
Sightline
Veranda
Veranda
Window Pair
Window Pair
Living Room - Open, Light, Beams, Sightlines
Living Room - Open, Light, Beams, Sightlines
Family Kitchen - Beams Instead of Load-Bearing Walls
Family Kitchen - Beams Instead of Load-Bearing Walls
Signature Red Window Frames
Signature Red Window Frames
Sightline from entrance hall to living room to veranda
Sightline from entrance hall to living room to veranda
Corner Veranda
Corner Veranda